UKR | ENG









#6 2010
  Зміст
  Дорожні плоди цьогорічної осені

Спекотне літо 2010 року змінилося прохолодною осінньою порою, яка для дорожників України відзначилася здачею в експлуатацією важливих об’єктів будівництва, реконструкції та ремонту. Із цієї нагоди в Луганській, Рівненській, Волинській, Донецькій областях та АР Крим відбулися урочисті заходи.
Дорожня мережа поступово починає відновлюватись, набуваючи ознак шляхів європейського зразка. Попереду ще багато роботи на сотнях кілометрів майбутніх сучасних магістралей, а це, у свою чергу, символізує розвиток транспортної інфраструктури України та покращення її економіки

  Із зимою на «ти»?

Усі без винятку дорожники України ще довго пам’ятатимуть екстремальні умови, якими випробовувала їх минулорічна зима. Напередодні нового холодного сезону як користувачі автомобільних доріг, так і їх утримувачі мріють про одне: щоб снігу й ожеледиці було значно менше, ніж торік. Цього року Гідрометцентр прогнозує значні опади, а тому готуватися до чергових зимових буднів варто заздалегідь.
На запитання: чи забезпечені підприємства галузі необхідними механізмами та протиожеледними матеріалами для зимового утримання автодоріг, нам відповіли керівники служб автомобільних доріг в областях:

  Безпечна робота взимку.Як вберегтися, працюючи в складних погодних умовах?

Ні для кого не таємниця, що погода – явище досить непередбачуване. Проте потреба в забезпеченні безперебійного й безпечного руху на автомобільних шляхах є нормою, а тому зимовий період і далі залишатиметься серйозним випробуванням для працівників дорожньої галузі. Саме в цей час вони повинні максимально проявляти свої вміння, досвід і колосальну витримку в складних,  часом навіть екстремальних погодних умовах. Та які б сюрпризи не готувала наступаюча зимова пора, обов’язок дорожньо-будівельних підрозділів – завжди працювати злагоджено й без шкоди для здоров’я.

  ЙОГО ВЕЛИЧНІСТЬ СВІТЛОФОР

 Сьогодні світлофор настільки увійшов у наше життя, що навіть важко уявити, як без нього можна здійснювати регулювання транспортних потоків та забезпечувати безпеку пішоходів на дорогах. Але так було не завжди.

  Дорогами матінки-Волині

Дорогами матінки-Волині

Де ще знайти таку красу,
Як в казці намальовану,
Як нерозплетену косу,
До серця причаровану.

 (із пісні «Волинь моя»)

 Древня Волинська земля згадується в Іпатіївському літописі 981 року та в «Повісті минулих літ», де зазначається, що князь Володимир Великий заклав місто неподалік від давнього городища Велинь й назвав його Володимиром. У ХІІ столітті цей край був відомий як Галицько-Волинське князівство, а в ХVІ столітті Волинь входила до могутньої Речі Посполитої… Здається, що без пізнання Волині, неможливо доторкнутися до минулого нашої Батьківщини …

  НОВЕ У ЗАКОНОДАВСТВІ ПРО ГАБАРИТНО-ВАГОВИЙ КОНТРОЛЬ

НОВЕ У ЗАКОНОДАВСТВІ ПРО ГАБАРИТНО-ВАГОВИЙ КОНТРОЛЬ

Л. В. Горбатюк,
начальник відділу правової роботи
та управління державною власністю Укравтодору


Тема спірних відносин учасників габаритно-вагового контролю не нова для дорожньої галузі та України в цілому, проте є дуже важливою через взаємозв’язок із фінансуванням поточного ремонту та утримання доріг загального користування.

  «ЛУЦЬКАВТОДОР»:СТАВКА НА ЯКІСТЬ – УСПІХ НА РОКИ

«ЛУЦЬКАВТОДОР»:
СТАВКА НА ЯКІСТЬ – УСПІХ НА РОКИ

 Чарівна Волинь. Потрапляючи у цей край, мимиволі захоплюєшся його красою. Приваблює тут не тільки багатство природи але й неповторна атмосфера затишку та спокою, позитиву і злагоди. Ви неодмінно помітите охайні оселі, чисті вулиці, гарні дороги. Тут відчувається подих сусідньої Польщі та європейський підхід до будь-якої справи.


Обложка журнала "Дорожня галузь" №5 2017

№5 2017

Читайте у номері:

  • Прокладаючи дороги у краще майбутнє
  • Проектна справа в дорожньому будівництві: проблеми, досягнення, завдання на майбутнє
  • Китайський прорив. Які дорожні проекти планує реалізувати в Україні China Road and Bridge Corporation
  • «Будівництво століття»: чергова спроба
Провідні підприємства

Будівництво доріг
Дорожнє облаштування
Дорожні матеріали
Дорожня техніка

Загальне голосування

Чим потрібно доповнити рубрику "Дорожня техніка"?
 

 

- інтернет-студія Бо-Ко

Новини по E-mail: