UKR | ENG






#5 2016 | До перевірок готові

До перевірок готові
Фахівці дочірніх підприємств ознайомилися зі змінами в обліку та оподаткуванні


ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» вже не вперше проводить корпоративні семінари для спеціалістів дочірніх підприємств. На таких заходах обговорюються нагальні питання ведення господарської діяльності, бухгалтерського та податкового обліку. Відмінністю семінару, який відбувся 30 вересня та 1 жовтня поточного року в місті Києві, було те, що в ньому взяли участь не лише бухгалтери та економісти, а й фахівці юридичних служб, ревізори та навіть виробничники


Необхідність організації корпоративних зустрічей та навчань є беззаперечною, адже галузеве законодавство час від часу змінюється, а в дочірніх підприємствах та їх філіях відбувається постійна ротація фахівців. Як наслідок, потрібно навчати персонал, вносити зміни до облікових процесів, відпрацьовувати методології господарських операцій.

Темою першого дня семінару був розгляд ключових питань обліку та оподаткування дорожніх підприємств у 20152016 роках. Аудитор Олександр Єфімчук, який очолює аудиторську групу «Промислової аудиторської спілки», що підтверджує фінансову звітність Компанії, провів детальний аналіз податкових змін, зробив корисну підбірку листів Державної фіскальної служби з різних аспектів господарської діяльності, розглянув порядок заповнення рядків декларації з податку на прибуток, а також пояснив суть податкових різниць.

Головний бухгалтер Компанії Надія Білоконь озвучила вимоги до організації бухгалтерського обліку на підприємствах та їх фінансової звітності. Надія Миколаївна наголосила на тому, що бухгалтерський облік відображає події, що вже відбулися, додавши: «Це погляд у минуле. На основі бухгалтерського обліку можна робити аналіз господарської діяльності, тобто здійснювати роботу над помилками. Але події, що вже відбулися, не змінити. Їх наслідки прослідковуються у Звіті про фінансові результати. Проте управлінські рішення щодо них не релевантні. Єдина форма звітності, що «дивиться» у майбутнє, – це Баланс (Звіт про фінансовий стан). З нього добре видно, що є в підприємства в наявності і що може принести йому економічні вигоди. Тому дуже важлива достовірність цього звіту. Бо лише на правдивій основі можна приймати правильні управлінські рішення».


(Повну версію статті читайте в №5, 2016 журналу «Дорожня галузь України»)


Leading enterprises

Building of roads
Road equipment
Road materials
Road technique

General votion

What information is needed to add in "Road`s technique"?
 

 

- web-studio Bo-Co

News for E-mail: