UKR | ENG






#5 2016 | Підготовка висококваліфікованих кадрів – пріоритет у роботі ХНАДУ

Підготовка висококваліфікованих кадрів – пріоритет у роботі ХНАДУ


В. О. Псюрник, професор, декан
дорожньо-будівельного факультету ХНАДУ


Вже далеко позаду найбільш напружений для кожного абітурієнта період – вступна кампанія. Завершилася вона і в Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті. Дружний студентський колектив дорожньо-будівельного факультету ХНАДУ, наприклад, поповнився 101 першокурсником. Саме вони протягом наступних п’яти років продовжуватимуть славні традиції університету та згодом зможуть назвати себе справжніми професіоналами дорожньої справи


Освітні реформи: позитивні та негативні наслідки

Харківський національний автомобільно-дорожній університет вже понад 80 років здійснює підготовку фахівців-дорожників, займаючи передові позиції в дорожній освіті та науці. Протягом періоду існування навчального закладу дорожня освіта постійно змінювалася, як і змінювалася галузь. Спочатку випускали інженерів шляхів сполучення, потім інженерів-будівельників, а пізніше, вже в 90-ті роки, бакалаврів, спеціалістів та магістрів будівельників.

Неодноразово у вищій школі здійснювалися реформи і за часів незалежності України. Хоча не завжди зміни, що відбувалися, мали лише позитивний результат. Один міністр своїм наказом запроваджував кредитно-модульну систему організації навчального процесу, а інший її скасовував. Однією Постановою Кабінету Міністрів вводилися певні напрями підготовки, наступною постановою вони скасовувалися. Перехід від підготовки інженерів (спеціалістів) до підготовки бакалаврів і магістрів триває уже більш ніж 20 років.

(Повну версію статті читайте в №5, 2016 журналу «Дорожня галузь України»)


Leading enterprises

Building of roads
Road equipment
Road materials
Road technique

General votion

What information is needed to add in "Road`s technique"?
 

 

- web-studio Bo-Co

News for E-mail: