UKR | ENG








#1 2017 | Славомір Новак: «Моє завдання – змінити стратегію дорожнього будівництва в Україні»

Славомір Новак: «Моє завдання – змінити стратегію дорожнього будівництва в Україні»

Славомір Новак, який має успішний досвід роботи з відновлення дорожньої мережі рідної Польщі, очолив Державне агентство автомобільних доріг України порівняно нещодавно, у жовтні минулого року. А вже в грудні було ухвалено закон про Дорожній фонд, що можна вважати великою перемогою новообраного керівника. Незважаючи на перші успіхи, попереду ще чимало роботи з реформування системи управління галуззю. Про плани на 2017 рік та важливість прийняття ефективних управлінських рішень Славомір Новак розповів редакції журналу «Дорожня галузь України» 

Після багатьох років хронічного недофінансування дорожня галузь потребує не лише великих інвестицій, а й умілого керівництва відбудовою українських автодоріг. Зокрема, за умов обмежених ресурсів важливо обрати ті об’єкти, що потребують першочергового відновлення. Чи визначено вже, на яких ділянках доріг та штучних спорудах будуть проводитися ремонтні роботи у 2017 році?


З 2005 року обсяги фінансування дорожніх робіт були вкрай низькими. Витрати на ремонт та утримання доріг певною мірою зросли лише напередодні Євро–2012 та минулоріч. Тому тепер маємо те, що маємо: близько 97 % всієї дорожньої мережі країни перебуває в неналежному стані.

Одразу хочу зазначити, що за місяць і навіть за рік дива не станеться – дорожня мережа не набуде ідеального вигляду, адже останнім часом їй не приділялася достатня увага. Але поступово, крок за кроком, ситуацію можна змінити на краще. Звичайно, насамперед в Україні потрібно відремонтувати найголовніші магістралі. Без цього подальший розвиток української економіки просто неможливий. Ідеться про такі стратегічно важливі напрямки, як Одеса – Київ, Одеса – Рені, Львів – Київ, Київ – Харків. Це дасть змогу значно підвищити рівень внутрішніх та транзитних перевезень. Також серед наших пріоритетів – реконструкція зруйнованих доріг і мостів на підконтрольній території Луганської та Донецької областей.

До речі, саме стан штучних споруд по всій Україні викликає у мене особливе занепокоєння. Із 17 тисяч мостів і шляхопроводів понад половина перебуває в аварійному стані та становить серйозну небезпеку для учасників дорожнього руху. Тому 2017 рік стане початком якісного відновлення штучних споруд.


(Повну версію статті читайте в №1, 2017 журналу «Дорожня галузь України»)



№2 2017

Читайте у номері:
 

Артем Гриненко: «ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» має рухатися в майбутнє, врахувавши помилки минулого»

Безмежно віддані обраній справі

Дорожній бюджет 2016 року: підсумки виконання та перші позитивні зрушення

Ніколи відпочивати: дорожники намагаються зберегти та відновити дороги України


Провідні підприємства

Будівництво доріг
Дорожнє облаштування
Дорожні матеріали
Дорожня техніка

Курс валют


Загальне голосування

Чим потрібно доповнити рубрику "Дорожня техніка"?
 

 

- інтернет-студія Бо-Ко

Новини по E-mail: