UKR | ENG









#2 2017
  Артем Гриненко: «ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» має рухатися у майбутнє, врахувавши помилки минулого»

18 березня Компанія відзначила ювілей – 15 років своєї діяльності. Про стан дорожньої галузі, виклики та перспективи її розвитку розповідає в. о. голови правління ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України»


П’ятнадцять років – тривалий термін для будь-якої компанії, а тим більше для головної підрядної дорожньої організації країни. Пройдений шлях був нелегким: звичайно, були вагомі успіхи та досягнення, проте останні п’ять років можна швидше назвати тернистою дорогою з великою кількістю перешкод та труднощів.
Непрозорість структури, загальний занепад дорожньої галузі та неналежне фінансування призвели до виснаження всіх ресурсів Компанії: і матеріальних, і людських. Це призвело до того, що у липні 2015 року Уряд прийняв рішення про її ліквідацію.
Півтора року Компанія готувалася до припинення свого існування. Проте, проаналізувавши ситуацію, а головне, зрозумівши, що ліквідація ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» не вирішить проблем дорожнього господарства, керівництво країни прийняло рішення призупинити цей процес і дати нам шанс не лише все виправити, а й повністю перезавантажити роботу.

  Безмежно віддані обраній справі

Апарат управління ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» – згуртований високопрофесійний колектив, який забезпечує стабільну роботу дочірніх підприємств з належного експлуатаційного утримання доріг по всій країні. Це складне завдання частково покладено й на тендітні жіночі плечі, адже багато відділів ДАКу очолюють саме жінки. Про перші кроки на професійному шляху та особливості роботи у нинішніх умовах розповідають працівники апарату управління, які протягом багатьох років не залишають рідний колектив і докладають максимум зусиль для відродження дорожнього господарства України

  Вінницький облавтодор: даруємо нове життя старим дорогам

Кількість філій (РАД та ДЕД): 15.
Кількість працівників: 1205.
Протяжність доріг, які обслуговує підприємство: 9517,6 км.
Кількість мостів, які обслуговує підприємство: 847.

  Дорожній бюджет 2016 року: підсумки виконання та перші позитивні зрушення

В. М. Бакуліч, начальник відділу


Т. Б. Бєлкіна, головний спеціаліст відділу управління фінансами
Департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності Укравтодору


Державне агентство автомобільних доріг України як головний розпорядник бюджетних коштів, що спрямовуються насамперед на ремонт та утримання у належному стані автодоріг загального користування, а також забезпечення надійного і безпечного руху автомобільною мережею, минулого року здійснило касові видатки на загальну суму 15 090 820,0 тис. грн та кредитування в сумі 1 874 923,8 тис. грн. Кошти розподілялися за окремими бюджетними програмами відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік»

  Ніколи відпочивати: дорожники ліквідовують наслідки зими

За оцінками фахівців, на сьогодні стан дорожньої мережі України є найгіршим за останні роки через складні погодні умови протягом цієї зими та хронічне недофінансування галузі. Тож ми рішили з’ясувати в начальників обласних Служб автомобільних доріг, чи справді катастрофічним є обсяг пошкоджень на дорогах, як триває ліквідація ямковості, а також які проблеми розвитку дорожньої інфраструктури окремих регіонів потребують термінового вирішення

  Об'єкти дорожнього сервісу: чим більше, тим краще

Вигідне географічне розташування України між Європою та Азією, розгалужена мережа автомобільних доріг створюють необхідні передумови для покращення її туристичної привабливості та збільшення обсягів транзиту. Проте на заваді цьому стає відсутність комплексного розвитку дорожньої інфраструктури нашої країни. І йдеться не лише про підвищення якості покриття, а й про створення уздовж доріг сучасної системи об'єктів сервісу


Обложка журнала "Дорожня галузь" №5 2017

№5 2017

Читайте у номері:

  • Прокладаючи дороги у краще майбутнє
  • Проектна справа в дорожньому будівництві: проблеми, досягнення, завдання на майбутнє
  • Китайський прорив. Які дорожні проекти планує реалізувати в Україні China Road and Bridge Corporation
  • «Будівництво століття»: чергова спроба
Провідні підприємства

Будівництво доріг
Дорожнє облаштування
Дорожні матеріали
Дорожня техніка

Загальне голосування

Чим потрібно доповнити рубрику "Дорожня техніка"?
 

 

- інтернет-студія Бо-Ко

Новини по E-mail: