UKR | ENG








#2 2017 | Артем Гриненко: «ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» має рухатися у майбутнє, врахувавши помилки минулого»

Артем Гриненко: «ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» має рухатися у майбутнє, врахувавши помилки минулого»


18 березня Компанія відзначила ювілей – 15 років своєї діяльності. Про стан дорожньої галузі, виклики та перспективи її розвитку розповідає в. о. голови правління ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України»


П’ятнадцять років – тривалий термін для будь-якої компанії, а тим більше для головної підрядної дорожньої організації країни. Пройдений шлях був нелегким: звичайно, були вагомі успіхи та досягнення, проте останні п’ять років можна швидше назвати тернистою дорогою з великою кількістю перешкод та труднощів.
Непрозорість структури, загальний занепад дорожньої галузі та неналежне фінансування призвели до виснаження всіх ресурсів Компанії: і матеріальних, і людських. Це призвело до того, що у липні 2015 року Уряд прийняв рішення про її ліквідацію.
Півтора року Компанія готувалася до припинення свого існування. Проте, проаналізувавши ситуацію, а головне, зрозумівши, що ліквідація ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» не вирішить проблем дорожнього господарства, керівництво країни прийняло рішення призупинити цей процес і дати нам шанс не лише все виправити, а й повністю перезавантажити роботу.


Синонім реформи

Історія розвитку ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» розпочалася з першої у незалежній Україні реформи дорожнього господарства: розмежування державного та господарського управління. Виходячи з умов розвитку економіки щодо реформування власності, для здійснення функцій господарського управління дорожньою галуззю 28 лютого 2002 року Постановою Кабінету Міністрів України № 221 було створено акціонерну компанію «Автомобільні дороги України». Тим самим втілено одну із основоположних реформ управління українським дорожнім господарством – розмежовано функції замовника і підрядника. Це мало сприяти створенню конкурентного середовища на ринку дорожніх робіт та залученню недержавних інвестицій у розвиток мережі українських автошляхів.


(Повну версію статті читайте в №2, 2017 журналу «Дорожня галузь України»)


Обложка журнала "Дорожня галузь" №4 2017

№4 2017

Провідні підприємства

Будівництво доріг
Дорожнє облаштування
Дорожні матеріали
Дорожня техніка

Курс валют


Загальне голосування

Чим потрібно доповнити рубрику "Дорожня техніка"?
 

 

- інтернет-студія Бо-Ко

Новини по E-mail: