UKR | ENG








#4 2017 | Експлуатаційне утримання автодоріг: аналіз недоліків та шляхи вирішення проблем


С. М. Семенюк,
 заступник директора

З. В. Крамаренко,
 завідувач відділу

Б. В. Клітченко,
 заступник завідувача відділу
 нагляду за експлуатаційним
 станом доріг та безпеки руху ДП «Дорцентр»

Після осінньо-зимового періоду 2016–2017 років, під час якого було зафіксовано рекордну кількість переходів температури через 0 0C, автомобільні дороги України, без перебільшення, перебували у критичному стані. Щоб забезпечити безперешкодний проїзд, потрібно було вживати термінових заходів

18 січня 2017 року було затверджене розпорядження Кабінету Міністрів України № 14-р «Про розподіл коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою 3111020 «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування», на 2017 рік». Відповідно до цієї програми протягом року будуть здійснюватися видатки на експлуатаційне утримання дорожньої мережі країни, зокрема на ліквідацію ямковості, яка цього року досягла рекордних обсягів.


Незважаючи на обмежене фінансування, дорожники при першій можливості за сприятливих умов розпочали ямковий ремонт по всій території України. Як показує досвід, такий вид ремонту є малоефективним, однак лише таким чином працівники дорожніх організацій, маючи в своєму розпорядженні недостатню кількість ресурсів, можуть подолати наслідки примхливої зими та виконати головне завдання – забезпечити на автомобільних дорогах безпеку та безперешкодний проїзд.

З початку березня тривала ліквідація ямковості, а працівники ДП «Дорцентр» систематично проводили моніторинг транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг загального користування, час від часу виявляючи недоліки в роботі дорожніх служб, які мали тенденцію до багаторазового повторення під час виконання робіт.

(Повну версію статті читайте в №4, 2017 журналу «Дорожня галузь України»)


Обложка журнала "Дорожня галузь" №4 2017

№4 2017

Провідні підприємства

Будівництво доріг
Дорожнє облаштування
Дорожні матеріали
Дорожня техніка

Курс валют


Загальне голосування

Чим потрібно доповнити рубрику "Дорожня техніка"?
 

 

- інтернет-студія Бо-Ко

Новини по E-mail: