UKR | ENG









#6 2010 | Безпечна робота взимку.Як вберегтися, працюючи в складних погодних умовах?

 

                                                                                       

Ні для кого не таємниця, що погода – явище досить непередбачуване. Проте потреба в забезпеченні безперебійного й безпечного руху на автомобільних шляхах є нормою, а тому зимовий період і далі залишатиметься серйозним випробуванням для працівників дорожньої галузі. Саме в цей час вони повинні максимально проявляти свої вміння, досвід і колосальну витримку в складних,  часом навіть екстремальних погодних умовах. Та які б сюрпризи не готувала наступаюча зимова пора, обов’язок дорожньо-будівельних підрозділів – завжди працювати злагоджено й без шкоди для здоров’я.

Нормативи та рекомендації

Враховуючи тенденцію до зниження температурних показників за останні зимові періоди, досвід роботи в таких умовах наші дорожники мають чималий. Та, окрім цього, не обійтися й без рекомендацій, у яких враховані найвигідніші терміни початку будівництва, наводяться способи поліпшення якості праці, методи підвищення її продуктивності, перераховуються поради для зменшення застудних захворювань серед робітників, а також шляхи запобігання травматичних випадків на виробництві.


Людмила Гвозденко, завідувач лабораторії з вивчення і нормування фізичних факторів виробничого середовища Інституту медицини праці зазначила: «Існує три головні фактори для забезпечення повноцінної роботи в холодну пору року: можливість обігрітися, добре продуманий режим праці та відповідний теплий одяг.
Спершу необхідно влаштувати спеціальні місця з обладнанням для швидкого й ефективного обігріву верхніх та нижніх кінцівок контактним або локально-променевим методом. Повинні бути й агрегати, завдяки яким можна за короткий час висушити мокрий одяг і взуття. По-друге, важливо запровадити внутрішньо змінний режим праці та відпочинку, який включає перерви для обігріву й поновлення сил. І, по-третє, усі співробітники мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту: спеціальним одягом, взуттям, рукавицями та головними уборами з хорошими теплоізоляційними властивостями.
Мене часто запитують, як вирахувати оптимальний графік роботи? На жаль, тут неможливо встановити чіткі рамки, оскільки все залежить від індивідуального сприйняття холоду працівником. Якщо він відчуває, що замерзає, йому негайно потрібно прямувати до пунктів обігріву».
Так, людський фактор складно враховувати в теоретичних працях і рекомендаціях, але він є дуже важливим, адже в зимовий період продуктивність праці знижується в результаті багатьох нюансів. Наявність на дорогах великої кількості снігу і льоду, зниження видимості, незручності, пов’язані з необхідністю використовувати теплий одяг і взуття, обмерзання деталей, конструкцій і матеріалів ускладнюють та істотно уповільнюють робочий процес. А протяги під час монтажу габаритних конструкцій, налипання снігу й льоду на риштуваннях, незадовільне забезпечення належними санітарно-побутовими умовами, спорудами й теплим одягом – першочергові причини збільшення застудних захворювань, а іноді навіть травм серед дорожників.
Відповідно безпека праці на всіх підприємствах галузі повинна бути на високому рівні, особливо при низьких температурах, суттєво впливаючи на якість та терміни здачі того чи іншого об’єкту в експлуатацію.
Організація робіт у зимовий період повинна включати низку заходів направлених на поліпшення умов праці. Це очищення під’їзних шляхів і пішохідних доріжок від снігу, видалення бурульок і великих скупчень снігу на висотних конструкціях і опорах, приведення до належного стану драбин для спуску робітників у котлован або підйому на висоту, а також місць складання будівельних матеріалів.
Наш експерт дала ще одну актуальну пораду: «Зараз дуже популярні інфрачервоні обігрівачі UFO. Вони дійсно допомагають, але треба пам’ятати декілька важливих умов. По-перше, інтенсивність випромінювання, що потрапляє на голову працівника, не повинна перевищувати 60 Вт/куб. м. По-друге, ні в якому разі не слід допускати опромінення обличчя, а особливо очей, адже це може  призвести до виникнення катаракти».

Завжди слід пам’ятати

Для безпечної праці взимку велике значення має:
Одяг і взуття.
Верхній одяг не повинен промокати, а взуття має бути зручним, неслизьким і з устілками. Шкарпетки обирайте тільки добре висушені, щоб це не спричинило появу потертості й обмороження. Особливу увагу на взуття варто звертати тим, у кого часто пітніють ноги. У такому випадку в чоботи слід покласти теплі устілки, а бавовняні шкарпетки замінити на шерстяні, які добре вбирають вологу, залишаючи ноги сухими. Також не забувайте про валянки чи гумові формові чоботи. Вони володіють відмінними тепло- та гідроізоляційними властивостями. Можливе застосування взуття й з електропідігрівом.
Рукавиці й головні убори.
Кращим варіантом стануть рукавиці з хутром всередині та зшиті з тканини, яка не продувається вітром і відштовхує вологу. Щоб уникнути «контактного» обмороження не можна торкатися вологими (наприклад, після зняття теплих рукавиць) руками металевих поверхонь, охолоджених до температури -20°С і нижче. Оптимальним рішенням даної проблеми може стати покриття тих частин інструменту, з якими контактують руки робочих, такими матеріалами, як пластик, текстиль і подібні. Слід уникати довгого перебування на відритій місцевості з великими вітрами, адже тоді вірогідність одержати обмороження значно зростає.

Перша допомога при обмороженні

Перша допомога при обмороженні не може бути універсальною, оскільки все залежить від ступеня одержаних травм.
Якщо шкіра тільки злегка втратила чутливість, необхідно швидко відновити кровообіг в уражених ділянках тіла, швидко розтерши їх руками. У жодному випадку не можна це робити за допомогою снігу, оскільки крижинки можуть поранити шкіру, що в подальшому може спричинити інфекційне зараження. Не слід дозволяти обмороженому місцю знову замерзнути – це викличе ще більші пошкодження.
Другий ступінь обмороження характеризується появою пухирів, наповнених світлою або рожевою рідиною, а шкіра при цьому набуває багряно-синього забарвлення. Тут без медичного втручання не обійтися. Масажувати, розтирати шкіру і тим більше проколювати пухирі недопустимо.
При третьому й четвертому ступенях обмороження відбувається відмирання шкіри й тканин, а іноді й кісток, що супроводжується тромбозом судин. Постраждалого слід негайно доставити до лікарні.
Ну і нарешті, пам’ятайте, що кращий спосіб уберегти себе від неприємних ситуацій – не потрапляти до них.


Обложка журнала "Дорожня галузь" №5 2017

№5 2017

Читайте у номері:

  • Прокладаючи дороги у краще майбутнє
  • Проектна справа в дорожньому будівництві: проблеми, досягнення, завдання на майбутнє
  • Китайський прорив. Які дорожні проекти планує реалізувати в Україні China Road and Bridge Corporation
  • «Будівництво століття»: чергова спроба
Провідні підприємства

Будівництво доріг
Дорожнє облаштування
Дорожні матеріали
Дорожня техніка

Загальне голосування

Чим потрібно доповнити рубрику "Дорожня техніка"?
 

 

- інтернет-студія Бо-Ко

Новини по E-mail: