UKR | ENG








#1 2010
  Зміст
  Опубліковано: 25-01-10
  Концесійні об’єкти: стан реалізації та перспективи

Концесія як форма залучення приватного, у тому числі іноземного, капіталу широко розповсюджена сьогодні у світі. В Україну вона прийшла понад десять років тому, а, зокрема, в дорожню галузь – із прийняттям у 1999-му Закону України «Про концесії на будівництво та експлуатацію автомобільних доріг». Нині ситуація на концесійних об’єктах досить складна. Деякі роботи вже виконані, інші – під питанням. Які проблеми сьогодні маємо із реалізацією цих проектів і чи варто їх продовжувати взагалі? На ці питання відповідає Федір Гончаренко, к. т. н., директор Департаменту капітального будівництва та інвестиційної політики Укравтодору.

  Опубліковано 25-01-10 06:01
  Дорожні відкриття холодного сезону

Наприкінці дощової осені та на початку морозної зими відбулося урочисте відкриття об’єктів у Луганській і Чернівецькій областях. Жителів Західної України чернівецькі дорожники порадували двома відремонтованими ділянками доріг, що були зруйновані внаслідок повені 2008 року, а на Луганщині з’явився новий шляхопровід на автодорозі М 04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине, що входить до складу міжнародного транспортного коридору Європа – Азія.


  Опубліковано 26-01-10 01:01
  Моніторинг техніко-експлуатаційних показників дорожньої техніки як основа оптимальних виробничих рішень

Моніторинг техніко-експлуатаційних та функціональних показників фронтальних одноківшевих навантажувачів
Ефективне використання фронтальних одноківшевих навантажувачів та підтримання цієї техніки в працездатному стані потребують своєчасного проведення цілого комплексу організаційно-технічних заходів.


  Опубліковано 26-01-10 05:01
  Стан аварійності на автомобільних дорогах загального користування за 10 місяців 2009 року

Як свідчить статистика, за останні 9 років кількість ДТП з постраждалими в Україні збільшилась у середньому на 27%, у тому числі на автомобільних дорогах загального користування на 5,5%.


  Опубліковано 28-01-10 03:01
  Ваговий та габаритний контроль набирає обертів

Початок нового року – вдалий час, аби підбити підсумки та подивитися на результати виконаної роботи в минулому році. Контроль вагових та габаритних параметрів транспортних засобів – великий та дуже важливий проект, який зараз реалізується на дорогах України. І саме у 2009 році цей процес набрав таких обертів, які дають змогу проаналізувати, чого вдалося досягти або не зовсім, і які на нього чекають перспективи.


  Опубліковано 28-01-10 05:01
  Край, де Україна зустрічає сонце

Кожного ранку сонячні промені, піднімаючись над нашою державою, спершу торкаються саме Луганської області, пробуджуючи край невтомних трудівників до нових звершень. Тому її недарма називають світанком України.
З Луганщиною тісно пов'язані імена В. Лодигіна та Г. Капустіна, які дали поштовх до освоєння вугільних родовищ; М. Кутузова, який у 1777–1778 роках командував Луганським полком; великого ученого Д. Менделєєва, космонавтів В. Ляхова і Г. Шохіна та ін. Ця земля виростила і виховала немало талантів, з нею пов'язане життя та діяльність багатьох видатних майстрів пера, які зробили вагомий вклад у духовну скарбницю рідної України, – В. Даля, Б. Грінченка, М. Трублаїні, І. Світличного та ін.
Розташована на сході, Луганщина межує з Бєлгородською, Воронізькою та Ростовською областями сусідньої Росії, а також Харківською та Донецькою нашої держави. Така географія, великі родовища вугілля, будівельної сировини та промислова потужність регіону спонукають до розвитку дорожньої мережі.


  Опубліковано 28-01-10 06:01

Обложка журнала "Дорожня галузь" №4 2017

№4 2017

Читайте у номері:

  • До Концепції державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018–2020 роки
  • Радикальна реформа. В Україні триває підготовка до децентралізації управління дорожнім господарством
  • Біда українських доріг. Як вберегти покриття від понаднормового навантаження
  • Експлуатаційне утримання автодоріг: аналіз недоліків та шляхи вирішення проблем
Провідні підприємства

Будівництво доріг
Дорожнє облаштування
Дорожні матеріали
Дорожня техніка

Курс валют


Загальне голосування

Чим потрібно доповнити рубрику "Дорожня техніка"?
 

 

- інтернет-студія Бо-Ко

Новини по E-mail: