UKR | ENG








#2 2017 | Вінницький облавтодор: даруємо нове життя старим дорогам

Вінницький облавтодор: даруємо нове життя старим дорогам


Кількість філій (РАД та ДЕД): 15.
Кількість працівників: 1205.
Протяжність доріг, які обслуговує підприємство: 9517,6 км.
Кількість мостів, які обслуговує підприємство: 847.


Як відомо, більшість доріг в Україні побудовані в 70–80-х і вже давно відпрацювали свій експлуатаційний термін. Вони стрімко руйнуються під дією сучасних вантажівок. Завдання ж дорожників – дати нове життя пошкодженим часом дорогам.


Щорічне збільшення інтенсивності транзитного руху автотранспорту, зокрема, призвело до руйнування проїжджої частини дороги Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка  (на ділянці обходу обласного центру). Зважаючи на значні пошкодження, працівники Вінницького облавтодору у вересні 2011 року розпочали терміновий поточний ремонт ділянки протяжністю 13,3 км та транспортних споруд на ній. А вже у листопаді об’єкт було введено в експлуатацію. Стан покриття на об’їзній дорозі м. Вінниці і сьогодні відповідає встановленим нормам.

У 2011 році дорожники Вінниччини реалізували ще один важливий проект – виконали капітальний ремонт ділянки автодороги О-02-27-02 Немирів – Ямпіль з підходами до переправи через р. Дністер до Республіки Молдова. Для ремонтних робіт на ділянці протяжністю 3,3 км було використано 2,9 тис. куб. м щебеню та 9020 тонн асфальтобетону.

Наступного разу роботи із заміни дорожнього покриття було відновлено на Вінниччині лише в 2016 році. Завдяки збільшенню обсягу фінансування галузі у вересні стартував поточний середній ремонт ділянки автомобільної дороги М-21 Житомир – Могилів-Подільський протяжністю 4,75 км. Працівники Вінницького облавтодору доклали всіх зусиль, щоб уже в грудні водії змогли тут безперешкодно їздити.


(Повну версію статті читайте в №2, 2017 журналу «Дорожня галузь України»)


Обложка журнала "Дорожня галузь" №4 2017

№4 2017

Провідні підприємства

Будівництво доріг
Дорожнє облаштування
Дорожні матеріали
Дорожня техніка

Курс валют


Загальне голосування

Чим потрібно доповнити рубрику "Дорожня техніка"?
 

 

- інтернет-студія Бо-Ко

Новини по E-mail: