UKR | ENG








#2 2017 | Об'єкти дорожнього сервісу: чим більше, тим краще

Об'єкти дорожнього сервісу: чим більше, тим краще


Вигідне географічне розташування України між Європою та Азією, розгалужена мережа автомобільних доріг створюють необхідні передумови для покращення її туристичної привабливості та збільшення обсягів транзиту. Проте на заваді цьому стає відсутність комплексного розвитку дорожньої інфраструктури нашої країни. І йдеться не лише про підвищення якості покриття, а й про створення уздовж доріг сучасної системи об'єктів сервісу


Законодавці моди на якісний сервіс


У США обслуговування автомобілістів розвинена індустрія, в якій задіяні тисячі кафе, готелів, АЗС і станцій техобслуговування. Пов’язано це передусім з тим, що в країні багато платних доріг, побудованих на умовах концесії. А проекти зі спорудження готелів та закладів громадського харчування дають змогу власникам частково окупити вартість будівництва самої дороги.


Приватний дорожній бізнес особливо процвітає на виїздах з платних магістралей. Тут розташовані заправки, станції техобслуговування, ресторанчики, мотелі, магазини тощо. Інформація про те, якими послугами можна скористатися на певному виїзді, розміщена на спеціальних інформаційних панно та знаках. До речі, американський придорожній мотель можна сміливо прирівняти до українського чотиризіркового. У номерах є все необхідне за порівняно невеликі гроші: двоспальне ліжко, телевізор, холодильник, мікрохвильова піч, фен, прасувальна дошка і праска, кавоварка, робочий стіл, інтернет. Поряд із багатьма готелями розташовані невеликі заклади швидкого харчування. Тут мандрівники зможуть не лише смачно поїсти перед дорогою, а й недорого придбати купони, які надають суттєву знижку при заселенні в найближчий мотель. До того ж, якщо ви купили в такому кафе склянку будь-якого напою, при бажанні її можна безкоштовно повторно наповнити з автомата і взяти з собою.

Для охочих просто зробити зупинку у зручному місці в США у смугах відведення доріг функціонують так звані rest areas зони відпочинку, де за певну плату можна скористатися парковкою, в тому числі для великовантажних автомобілів, телефоном і туалетом. Також тут встановлено столики для обіду під дахом та автомати з продажу напоїв, облаштовано територію для вигулу собак. Але що цікаво: ночувати в зонах відпочинку заборонено.


(Повну версію статті читайте в №2, 2017 журналу «Дорожня галузь України»)


Обложка журнала "Дорожня галузь" №4 2017

№4 2017

Провідні підприємства

Будівництво доріг
Дорожнє облаштування
Дорожні матеріали
Дорожня техніка

Курс валют


Загальне голосування

Чим потрібно доповнити рубрику "Дорожня техніка"?
 

 

- інтернет-студія Бо-Ко

Новини по E-mail: