UKR | ENG








#3 2017 | Пріоритетний напрямок. В Україні стартував грандіозний проект з’єднання двох морів

Забезпечити швидкісне автомобільне сполучення між чорноморськими портами Одеси та Миколаєва і балтійськими портами у Гданську та Гдині – пріоритетне завдання, яке ставить перед собою керівництво Укравтодору на найближчі роки. Українська частина транснаціонального коридору, який названо GO Highway, пройде за маршрутом Одеса – Умань – Львів – Краковець. Що ж стосується польської частини автобану, то вона вже готова і сполучає український кордон із Гданськом

Коридори розвитку

Перспективні торговельні напрямки з давніх-давен об’єднували великі міста, які тривалий час залишалися центрами торгівлі і розвитку промисловості. Наприклад, знаменитий шлях «Із варяг у греки», що виник наприкінці IX – на початку Х століття, проходив через Київську Русь і з'єднував скандинавські країни з Візантією. А найдовшим в історії людства вважається Великий шовковий шлях загальною протяжністю 12800 км. Ця дорога тисячі років пов'язувала Схід і Захід, починалася в Римі і закінчувалася аж у Китаї. У 1993 році на міждержавному рівні навіть була створена спеціальна програма відновлення старого Шовкового шляху, що отримала назву ТРАСЕКА (Transport Corridor Europe Causcasus Asia). У разі реалізації проекту, учасником якого є, зокрема, й Україна, буде забезпечена вигідна альтернатива традиційному морському транзитному маршруту через Суецький канал. Приміром, собівартість одного 20-футового контейнера  перевезеного вантажу з Південно-Східної Азії в Західну Європу зменшиться з 3 до 2,5 тис. доларів, а терміни доставки скоротяться з 30–40 до 20–22 діб.

Як бачимо, Україна протягом століть залишається важливою ланкою економічної взаємодії віддалених країн. Маючи дуже вигідне географічне положення, наша держава може нарощувати обсяги міжнародного транзиту, який у добу глобалізації, взаємопроникнення національних економік набуває небувалого досі значення. Транзитні країни отримують прямі інвестиції в розвиток інфраструктури, впровадження сучасної транспортної техніки і технологій. Інтеграція національної транспортної системи у світовий вантажопотік дає поштовх розвитку економіки регіонів, а також сприяє створенню нових робочих місць, розбудові об'єктів дорожнього сервісу тощо.

 

(Повну версію статті читайте в №3, 2017 журналу «Дорожня галузь України»)


Обложка журнала "Дорожня галузь" №4 2017

№4 2017

Провідні підприємства

Будівництво доріг
Дорожнє облаштування
Дорожні матеріали
Дорожня техніка

Курс валют


Загальне голосування

Чим потрібно доповнити рубрику "Дорожня техніка"?
 

 

- інтернет-студія Бо-Ко

Новини по E-mail: